Nettstedet er under konstruksjon!

Hos oss er hvitløksproduksjonen håndverk fra ende til annen.

Vi kjøper setteløk som vi planter for hånd om høsten. Som småprodusenter er det ikke grunnlag for å importere eksotisk arbeidskraft, så vi har selv plantet hver eneste løk. For å få pene løk er det viktig at de settes med roten ned og toppen opp.

 

I mai kan vi få et inntrykk av hvordan avlingen vil bli. Med riktig luking og vanning kan vi i juli ha verdens beste hvitløk til salgs!

 

I juli kan vi begynne å høste. Løken må behandles med forsiktighet, for den blir lett skadet.

 

Vi vasker hvitløken ren for jord, fjerner det ytterste laget og kutter stilken, men beholder som regel noen cm. Fersk hvitløk er en grønnsak som kan brukes i store mengder og stilken smaker godt. Den kan kuttes og brukes i gryter, til garnityr elelr rett og slett frest i panne som grønnsak.

Tips og råd

Sett en skål eller et brett med kaffegrut i nærheten av lukten, for eksempel i kjøleskapet, garderoben eller i boden. Har du lukt på hendene etter å ha laget mat? Gni gruten mellom hendene og skyll av – og lukten er borte.

Kaffegrut

Kalender

Grønnkål

Hvitløk

Innlogging