2 dl grov sammalt rug
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
7,5 dl vann

Steketemperatur: 150 grader, varmluft
Steketid: Ca. 1 time

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt. La blandingen svelle til det meste av vannet er trukket inn, ca 1/2 – 1 time.

 

knekkebr01

Bre røren tynt utover en stekeplate med bakepapir. Bruk en slikkepott dyppet i vann, så lar den seg enkelt smøre utover.

knekkebr02

Trekk linjer i deigmassen med slikkepotten eller en kjøkkenkniv, så knekkebrødene kan deles i passende biter. 

knekkebr03

Stek knekkebrødene ved 150 grader varmluft i en time. Halvveis i steketiden er det bra å flytte rundt på stekebrettene for å få jevn steking.

knekkebr04

Oppbevares best i brødboks eller kakeboks, gjerne pakket i et rent kjøkkenhåndkle. Smaker fantastisk med ost eller syltetøy!

Kalender