Nøttebunn:
150 g melis
150 g hasselnøtter eller mandler 4 stk. eggehvite
– Mal mandler eller nøtter i mandelkvern eller foodprosessor.
– Skill eggene og pisk eggehvitene stive.
– Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
– Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og fordel røren i et jevnt lag i formen.
– Stek bunnen midt i forvarmet ovn og avkjøl den helt.
Steketid: 30 -35 minutter
Steketemperatur: 160 grader
Krem:
4 stk. eggeplomme
1 dl kremfløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g romtemperert smør
– Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig visping over middels var kremen tykner.
– Avkjøl kremen til den er romtemperert og visp inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
– Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre kremen ove form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fin mønster.